Ingen vanlig lördag!

Ok jag ska bara börja med att säga att nej jag ska inte sluta blogga bara för att jag inte har uppdaterat så mycket om ni tror det. Det har bara varit lite för mycket att göra och lite för fint väder för att jag ska sitta inne framför en dator. Dessutom har jag inte haft tillräckligt med inspiration och bra saker att skriva om och som alla stora bloggar tipsar om så ska man ju hellre inte skriva alls än att skriva tråkigt. Kanske inte så kul att läsa om en helt vanlig vardag utan äventyrliga inslag i Marres liv. Men som sagt var, kul att ni fortfarande hänger med, fortsätt med det så fortsätter jag att leverera inlägg!

Nog om det så ska jag berätta om gårdagen istället. För igår så var det ingen vanlig lördag i Norrköping. Nej igår var det Fias möhippa (jag vet det går en trend i att gifta sig så nu är det dags för kompis nr 2). Erika och Sanna kom till mig redan i fredags kväll för lite planering och förberedelse och igår var det dags. Vi kidnappade henne på jobbet med hjälp av en jättesnäll moderat tant som vi haffade utanför Hageby. Hon fick gå in och leka en missnöjd kund (Fia är frisör) och gav henne en påse med kläder och ögonbindel som hon fick ta på sig. Sen åkte vi hem till mig för lite lunch på gården. Där fick hon gissa på vilka som var med och hon hade rätt på alla utom mig som hon aldrig räknade upp. Hmm! Efter det så fick hon ett plakat och en väska full med kondomer som hon fick sälja på stan. Blev en ganska bra timmpenging där tror hon fick ihop över 300 kr. Vidare fick vi lära oss att dansa syrian dans eftersom mannen i det hela är syrian och det kommer bli ett halvsyrianskt bröllop. Svårt men roligt med syriandans men med lite vin i kroppen ska det nog gå bra. Efter det gick vi på ett välbehövligt spa där alla äntligen fick ta av sig skorna och doppa fötterna i en bubbelpool. Skööööönt! Vi avslutade kvällen med lite mat på Bishops, drinkar på Manesa och shots på Otten. Alla var dock ganska trötta så det blev en ganska tidig kväll för alla utom mig som är av så segt virke så jag hann med en sväng på Palace också. En bra avslutning på en bra dag!




Fia och moderattanten!









En spontan torsdag!

Oj blev visst en spontan utekväll igår. Det var ju marknadsafton i stan och det kunde man ju inte missa. Efter att ha dammsugit superfort kl 9 på kvällen så slängde jag på mig lite kläder och smink och så gick jag ut vid halv 11. En superkul kväll faktiskt. Först hamnade vi på O´learys där jag träffade Hawa som jag har har varit på kryssning med för ett år sen. Så himla kul att träffa henne, kommer nog bli fler gånger i sommar! Sen drog vi vidare till Otten det var en som sjöng som jag inte har en aning om vem det är förutom att han är amerikan och hade en hit för några år sen med låten "turn me on". Jaja bra var han i alla fall. Kul kväll, kul sommar!






Vem kan vara ensam med vänner som dessa?

För ett tag sen så blev en av mina nära vänner utsatt för något hemskt. I går var rättegången och några andra av mina vänner var där och vittnade bla. Tessan. Jag var själv inte där men jag hittade det här på Tessans blogg och jag blev så glad när jag läste det.:

"En sak som åklagaren nämnde i sin slutplädering var vilka speciella vänninor vi är och att det är ovanligt att vänninor har så starka band till varandra såsom vi har! Tyra och jag fattade varandras händer direkt, åhh jag är så stolt över mina starka vänninor!! Tillsammans kan vi övervinna allt och alla hinder!!!!!!"

Det är så sant. Tillsammans klarar man mycket och det känns skönt att veta att man har så underbara vänner som kan stötta upp en om det är något. Det gör att man känner sig lite tryggare. Tack för att ni finns!




Hoppas att alla har några vänner som dessa!

Får jag presentera dagens blondiner

Dagens blondinskämt är helt klart jag och Elin.

På vårat jobb så har alla samma mobilnummer förutom de två sista siffrorna. Jag fick ett missat samtal från ett av våra nummer och jag börjar fundera på vem det kan vara men kan inte komma på de hur mycket jag än funderar så jag frågar Elin.

Jag: Vem har 21 på slutet?


Elin: Jag vet inte. Hmm är det inte Micke?


Jag: Nej han har 20.. ja det är ju om han har fått ett nytt nummer kanske. Annars kanske det är någon i Västerås.


Tänkte att jag skulle ringa upp nummret och kolla men så kom det något emellan och jag glömde bort det. Men det låg fortfarande i bakhuvudet och gnagde och störde för att jag inte kom på det eftersom jag visste att jag borde veta (jag kan alla nummer). Senare på kvällen satt jag och Elin och tog ett glas vin när vi väntade på att solariumet skulle bli ledigt (perfekt att de har lagt Manesa och ett solarium brevid varanndra) när det helt plötsligt slog mig sig en bomb vems nummret var.

Jag: Men Elin nu kom jag på vem som har 21 på slutet!


Elin: Vem?.... (funderar en stund) Men det är ju du!


Japp det är ju ingen annan än jag som har 21 på slutet och det kom ingen av oss på förrän flera timmar senare. Har fortfarande ont i magen av alla skrattmuskler som fick arbeta rätt hårt en stund.

Fotnot: Hur jag har lyckats att ringa upp mig själv det är ett annat mysterium.......





Inte alltid världens smartaste tejer.. men oftast!

Inget mer kattsnack sen jag lovar!

Trots katthår och kattsand överallt. Trots att man alltid har någon som går runt ens fötter. Trots att man inte kan ha någonting ligga framme och ha stängda dörrar. Trots det så kommer jag att sakna katterna. Riktigt mycket faktiskt. För imorgon så åker de. Tyra har hittat ett hem åt Akilles och förhoppningsvis Lillan snart också. Så imorgon kommer jag att vara helsingel igen utan sambos.

Världens coolaste katter!











Släpp Marre loss det är vår!

Äntligen känns det som om jag har sovit ikapp litegrann så att jag är lite piggare. Vet inte om det bara är för ikväll eller om det håller i sig men det gäller att passa på när man känner att man orkar. Så ikväll firade vi att sommaren är här. Eftersom vi har fått stå inne på jobbet hela soldagen så tog jag och Elin igen det på kvällen istället. Först blev det mat och ett glas vin på Trädgårn och efter det det godaste drinkarna jag har druckit (bla en typ glassmango drink som jag kommer leva på hela sommaren) på Maneza. På vägen dit så mötte vi Tessan också så vi drog med henne med. En riktigt mysig spontan sommar kväll som vi kommer få se fler av i sommar. Mer vardagslyx i samhället!




En supergod hallon Moijto. Om ni dyker på en sån någon gång så beställ den! Kvällens drinktips!




Elin spillde ut halva sin drink enlig henne själv. Ni ser ju hur beroende man blir av den!




De har byggt världens mysigaste park i närheten av mig med romantiska ljus och fontän.. lätt att det blir lite vinkvällar där i sommar!





Returflaskor & kärlek

Ikväll tror jag att jag har gjort allt som jag annars aldrig har gjort på en lördagkväll förut. Jag har:

# Lagat matlåda

# Diskat

# Städat kattlådan

# Pantat flaskor (gör jag inte så ofta annars heller)

# Betalat räkningar

# Tagit en långdusch med peeling och ansiktsmask

Ja ni hör ju själva, inga vanliga lördagsnöjen precis. Men någon gång ska man ju roa sig med sånt också. Får ta igen mina hemma lördagar ordentligt i sommar sen för nu har jag en massa fest lust som vill komma ut :-)

P.s Vet ni, ibland kan man få lite för mycket kärlek. Akilles är jättegosig ikväll, säkert för att jag var borta i natt och det är mysigt men det blir lite jobbigt när han ska vara med precis överallt. Jag skojar inte när jag säger att han klättrar på mig nu när jag sitter i soffan. Är man bortskämd när man säger så, att man kan få lite för mycket kärlek?




Har nog gjort allt utom detta denna lördagskväll!

Orka vara jag

Känner mig som Sveriges tråkigaste människa för tillfället. Är ju så trött. Igår blev det en tur till Linköping för lite födelsedags firande och lite vin. Men jag var så trött så att jag knappt fattade vad folk sa till mig och jag kämpade så länge jag kunde men halv 1 (!) så orkade jag inte längre så att jag gick och la mig medans de andra festade vidare. Det har nog aldrig hänt förut att jag har lämnat en fest först. Vad händer med mig? Skulle kunna lägga mig och sova nu med men jag ska försöka vara vaken ett tag till. En lördag kväll och solen skiner men jag orkar verkligen inte göra nåt. Är det såhär det är att bli gammal?




En gammal trött jag...

Det är tanken som räknas, eller hur?!

Bara så att ni vet så hade jag tänkt vara duktig idag. Jag hade en plan för att vara lite nyttig på min sovmorgon. Men när klockan ringde och jag tittade ut så öste regnet ner så jag struntade i min planerade runda runt strömmen och somnade om istället. Hade varit skönt men inte om man ska bli genomblöt och sen gå runt och frysa resten av dagen. Så det fick bli en stund till i min härliga säng. Är så trött nuförtiden tack vare pollen så jag tycker jag var värd att sova lite. Är dock lika trött nu som när jag gick och la mig men det är bara att stå ut en månad till.

Jaha det här var min ursäkt för att börja dagen med att vara lat! Nu ska jag till jobbet. Bara 8 dagar kvar innan ledigt..




Fler här hemma är trötta...

När människan är borta dansar katterna på bordet.

Nu när jag har katterna bor hos mig så har ju jag och Bönan (guldfisken) sovrummet för oss själva. Men i natt när jag låg därinne i friden så hörde jag hur katterna levde fullt ös utanför. Hörde små smällar på sovrumsdörren också men jag trodde typ att de sprang rätt in i den eller något liknande (som om det skulle vara normalt). Men i morse när jag öppnade dörren så klev jag rätt ut i avskavd målarfärg. Blicken vandrar uppåt lite och då ser jag att katterna har vässat klorna i dörrkarmen så att det har lossnat färg. Mitt redan medfödda, dåliga morgonhumör blev inte bättre kan jag säga. Det blev inte heller bättre av att jag gick vidare och såg att de har fått upp min garderobsdörr och dragit ut lite saker därifrån också. Men ok det är inget problem, det är bara att stänga dörren ordentligt. Men vad ska jag göra åt klös/målarfärg problemet? Vågar knappt somna ikväll, vet ju inte riktigt hur det kommer se ut när jag vaknar. Imorgon ska jag hämta lite "fy-spray" som gör att de inte vill gå dit men ikväll då? Ska ha på lite pressad citron och se om det hjälper. Är det någon som har något mer knep?




Jag tror att så fort jag stänger dörren så reser de sig på sina bakben så att de lättare kan göra saker de inte får. Haha tänk er Akilles stå på två ben! Han skulle bli nästan lika lång som mig :-)







Hittade den här bilden också. Kan inte låta bli att skratta fast den är så hemsk. Det är ju djurplågeri att göda sin katt så mycket. Hmm ska nog sätta upp den bilden vid Akilles och Lillans matskål som ett avskräcknings syfte. Skulle verkligen behöva lite knep för att få de att sluta tänka på mat..


Jag är den svenska kronans bästa vän!

Åh vädret är superfint, många är lediga imorgon och det suger i gå-ut-tarmen nåt enormt, men vad stoppar mig? Inga pengar såklart! När ska jag bli vuxen och börja spara pengar så att man har. Eller i alla fall försöka få de att räcka till lite längre än den första varje månad. Måste komma på något smart och det fort för jag vill inte att hela sommaren försvinner inomhus för att jag är ett ekonomiskt pucko. Har faktiskt redan räknat lite på nästa månads ekonomi och jag ska försöka få det att fungera. Snälla stoppa mina inköp annars. Bryt sönder mitt Visa kort eller ta det i förvar och ge mig veckopeng istället. Inga mer onödiga inköp!

Har ni ett killer sparknep på lager? Gör alla utom den svenska handeln en tjänst och ge det till mig!


              

                               En shopaholics bekännelse!

Changeling!

Jag lovade ju er en liten recension av fimen igår (Changeling). Så grymt bra. Och så grymt obehaglig. Det otäcka är att det har hänt på riktigt och det gör mig rädd att det har gått till på det där sättet. Att man inte ens kan lita på polisen, vem kan man lita på då? Nåt utav det otäckaste är dessutom hur de behandlade mentalpatienter förr i tiden. Var man inte mentalsjuk innan man kom dit (vilket det fanns många som inte var) så blev de det där med den verbala och elektriska behandlingen de fick. Det här har retat upp mig förr och jag fick lika ont i magen när jag såg det på filmen igår. Har ni inte sett den så tycker jag att ni ska se den!

I övrigt så var det en supermysig kväll med grannen, vi åt tacosallad och godis. Ja jag vet jag fuskade mitt i veckan, men det var ju faktiskt dagen innan en röd dag så det måste ju vara halvt godkännt ändå?

                    

Angelina Jolie, en tjej som skulle ha passat in och vara snygg i alla tidsepoker. Inte alla som kan det!

Ge me some!

Det blev ingen utgång ikväll, Det blev ingen Onzdá klubb som var en idé. Nej det blev en myskväll med Alec istället med film och godis! Perfekt! Vi kollar på Changeling, helt sjuk att den baseras på en sann historia, helt hemskt! Återkommer med recension senare.

Ett litet önskemål bara; Snälla ge mig lite kommentarer! Jag har inte ett dugg färre läsare än vad jag brukar men bra mycker färre kommentarer, vad har hänt? Snälla skriv bara nåt!

Taaaaaaaaaack!

Har punktat upp min dag

Tänkte att jag skulle berätta lite om min dag idag. Min enda lediga dag fram till nästa helg. Ni får den i en stapelberättelse:

# Började dagen med en superskön runda runt strömmen. Perfekt flås och perfekt väder. Svalt men inte kallt!

# Fått två inneboende igen. Akilles och Lillan fick komma tillbaka eftersom de inte trivdes på det stället de flyttade till och Tyra ska åka bort. När de kom hit igen blev de glada och det märktes att de blev hemma här direkt igen. Kärlek till de två små, men tyvärr pallar jag inte ha de permament. Har för liten lägenhet, är för mycket borta och jag blir tokig på all kattsand och katthår överallt. Men jag passar på att gosar med de så mycket jag kan under denna vecka de är här.

# Haft en mysdag med min bästa mamma. Min mamma betyder allt för mig, hon är inte bara min mamma hon är även min kompis och vi måste träffas så ofta vi kan. Snart åker vi dessutom på semester. Längtar!

# Fått sjuka svinto tovor i mitt hår. Kommer nog aldrig att få någon reda på det efter att jag har tagit ur det långa håret, vilket blir snart. Men det åker på nytt ganska snart också....

# Ätit alldeles för mycket mörk choklad så nu sitter jag här och avslutar dagen med att må illa och kolla på Brothers & sisters.

Så de var min dag! Vad har ni gjort?

                 

                                             Tillbaka i mitt våld...


Jag har gift mig inatt!

Shit jag drömmde den konstigaste drömmen inatt. Jag drömmde att jag gifte mig. Men inte med en kille utan med en tjej och jag var den som var klädd som kille med frack och mina träningsbyxor. Vi tog spårvagnen till kyrkan (som vi dessutom höll på att missa) och när vi kom fram så kom slog tanken mig att "men varför har jag frack, jag vill ju också ha en brudklänning på mig det gör ju inget om vi båda har klänning?!" Så jag plockade fram en klänning från bagaeluckan på en mnibuss som vi helt plötsligt hade där och bytte om på parkeringen. Då kommer mitt ex fram till mig och ger mig en riktig kram och säger "grattis du är så fin" med tårar i ögonen.  Sen är det dags att gå in i kyrkan med min brud (hjälp) och då slår det oss helt plötsligt att vi gärna vill att vår bästa kompis och tärna också ska ingå i äktenskapet för vi har ju så roligt i hop alla tre så det kommer bli ett toppenäktenskap. Så sagt och gjort hon ställer sig brevid oss istället för bakom, musiken börjar spela och jag upptäcker att jag inte har fått på mig mina skor ordentligt! I panik får jag på mig de samtidigt som portarna öppnas och den första jag ser är mitt ex igen som sitter på första raden längst fram i kyrkan.. och sen så vaknade jag!

Hjälp! Vad betyder den här drömmen egentligen? Någon drömtydare därute som kan tyda den åt mig?! Kan inte sluta grubbla på den för den var så tydlig och det känndes som om den skulle ge mig ett budskap kan bara inte komma på vad!

Obs: Vill tilläga att jag garanterat inte är lesbisk, har inget emot de men tyvärr är det inget för mig, så den teorin kan ni släppa. Jag kan också tillägga att jag har släppt mitt ex totalt, det var många år sen så det var inte det heller. Nej det var något djupare tror jag, nåt som inte är uppenbart. Vad?


                

 Ett mera tradionellt bröllop.. hmm undrar om min roll som tärna här har nåt med drömmen att göra?


Vad tänder du på?

Hemma igen efter en hel dag på jobbet och en myskväll hos Tyra. Ikväll blev det lite sexprat och det resulterade i en liten lista på vad vi tror att tjejer tänder på hos killar i sängen och tvärtom. Obs detta är inget vetenskapligt bevisat utan bara vår egen syn på saken (även om det är den som oftast är den vettigaste) så kom gärna med synpunkter på vad ni tror, håller ni med eller inte?

Tjejer bedömmer killar såhär:

1. Storlek
2. Ej egoistisk. Han ska absolut inte tänka på sig själv i det här läget...
3. Manlighet & Initiativ. Han får gärna bestämma lite...
4. Sättet att handskas på. Vad gör han och hur gör han det OCH att han gör rätt...
5. Uthållighet. Faktiskt.
6. Detaljer. Heta kyssar och rätt slickande....i örat...


Killar
bedömmer tjejer såhär:

1. Initiativ! Vi ska ta initiativet till sex och vad som händer- helt klart!
2. Hur aktiv man är. En död sill eller en aktiv mus? (haha)
3. Ljud och stön! Vi tror att killar gillar när tjejer låter och berättar hur det känns...
4. Hur man känns...ja typ samma sak som vi tycker storleken på killar har betydelse..Det måste väl finnas nått jämlikt här vad killar känner?
5. Vi ska gilla att ta emot. Det tror vi är en viktigt punkt faktiskt. Killar går nog igång på det.
6. Blicken! Killar gillar ögonkontakt- så är det bara!


                               


Fler hattar åt folket!

Älskar sommaren! Älskar solen! Igår firade vi att våren och sommaren är här med en middag hemma hos Tessan. Hon hade lagat kyckling och pasta med en tomatsås, supergott! Och efterrätten var frukt med vit choklad och glass, Tack Tessan det gjorde du bra!

Sen vart det Bomull och deras uteservering. Eller dansgolv där jag tillbringade den största delen av kvällen.











Kvällens roligaste: När vi satt och kollade på Eurovision så hör vi värsta smällen och så ser vi att Ida står vid Tessans glasdörr till balkongen och håller sig för pannan. Hon har alltså gått rätt in i dörrren! Sä jävla roligt! Man kunde till och med se fläcken på rutan (ni ser den ovan).




Kvällens absolut finaste par träffade vi utanför DeGeer hallen. Han var den stiligaste mannen jag någonsin sett (sorry pappa) och hon var den absolut härligaste kvinna jag stött på. Kolla fracken och hatten! Jag älskar det!


En liten hälsning till er om ni läser detta (de fick adressen till bloggen): Tack för att ni förgyllde vår kväll, ni var underbara!


Har ni någon talang?

Fy fan vad trött jag är. Sitter nästan och sover redan. Så typiskt när det är så fint väder ute och man bara skulle vilja sitta på någon uteservering just nu. Det suger lite i Trädgårn´s tarmen men jag vet inte ens om jag orkar att klä på mig. Imorgon ska jag i alla fall vara pigg för då blir det middag hemma hos Tessan med hela gänget. Ska bli superkul, speciellt eftersom det var ett tag sen jag var ute nu! (eller ok om man bortser från 112 kvällen så var det två veckor sen). 

För att byta ämne så är det en i Talang som har snott Tessans talang! Hennes grymma talang (många talang där) är att direkt kunna räkna ut hur många bokstäver det är i en mening som man säger och vi har sagt till henne att hon skulle ställa upp i tävlingen men hon har inte gjort det och ikväll kommer det en kille som snott hennes talang och han går vidare direkt! Med alla tre bockar gröna! Tessan du skulle ha lyssnat på oss!

                           

Äntligen en nyttig tanke!

Nu ska ni få höra nåt bra. Jag och Alec har suttit och kollat på Eurovision och har varit såååååå sugna på godis. Så åkte vi och köpte cigg till henne. Jag följde med och jag tog pengar med mig. Jag stog och kollade på godiset och jag vände och gick! Japp ni läste rätt. Jag struntade i mitt efterlängtade godis och lämnade kvar det till sitt öde i godishyllan. Ett litet steg för människan ett stort steg för Marre! 

                                    

                                                 Marre-Godis, 1-0

Solen finns i Norrköping!

Man tror att man kan sin stad utan och innan men helt plötsligt så upptäcker man något nytt guldkorn. Denna gång hittade jag och Elin ett solarium med det lilla extra. Det lilla extra innebar b.la en liten dusch i själva solariet. Så varje minut kom det en liten svalkande dusch över kropp och ansikte, som dessutom innehöll saker som förstärkte brännan och neutraliserade den hemska solarielukten. Och den funkade faktiskt för jag luktar inte alls lika äckligt nu som man kan göra efter en svettig runda i den fejkade solen. Det fanns även en knapp för aromaterapi men den vågade jag inte trycka på denna gång, tänkte att jag får ta en upplevelse i taget annars kan det bli för mycket för mitt lilla exalterade hjärta. Men nästa gång då blir det aroma tearpi och gången efter det får det bli nästa knapp som hette Vital har jag för mig. Den vet jag inte riktigt vad den innebär men det blir en spännande sak att upptäcka. Jag är lite lyrisk över denna upptäckt, det är ett stort steg in i framtiden enligt mig. Nu saknas bara en knapp där man kan få en liten drink rakt ner i munnen när man ligger där och svettas. Sen behöver man inte åka till utlandet längre. Adjö Thailand, hej Open sun!

                              

Bli en lycklig singel!

Fick den här kommentaren av "Nyfiken":

Hej! Jag måste säga att ibland är jag så sjukt trött på att vara singel. Dessutom börjar jag få panik då många av mina vänner börjar att stadga sig, dvs flytta ihop med pojkvänner, skaffa barn, hus och hela fadderullan. Nu är jag iofs endast 22 år så egentligen bör jag väl inte ha någon panik alls men ändå så rycker det lite i sambonerven. Men samtidigt på något sätt är det så skönt att vara själv och rå om sig själv, göra det man själv vill liksom.Vad gör du när ensamheten trycker på och du saknar någon? Lite råd tack för du verkar vara en sån "stark singel"..Kram påre

Jag måste börja med att säga att jag blev riktigt smickrad över komplimangen att jag verkar vara en "stark singel". Har aldrig tänkt på mig själv så förut men har grubblat lite under dagen och kan förstå mer och mer hur jag kan uppfattas som så. Många av mina singelkompisar klagar över att de är så ensamma och att de vill hitta någon att dela sitt liv med. Jag har i stället vänt det här med att vara singel till något positivt. Jag har alltid behövt min egentid då jag kan rå om mig själv och inte behöva bry mig om nåt annat. Sen har jag alltid varit en sån som engagerar mig väldigt mycket i mitt jobb och andra saker som gör att jag har fullt upp hela tiden och skulle jag träffa någon så skulle jag ju få planera om hela min livstil och jag vet inte om jag är beredd på att göra det. Om jag är ledig så vill jag kunna sätta mig på ett tåg och bara åka iväg och hälsa på någon eller kanske bara ligga i soffan och inte behöva bry mig om disken som växer. Jag vet att det går om man har någon också men helt ärligt hörrni så blir det mera meck då och det är inte alltid det är ok att bara dra om man har någon hemma som kanske har planerat något annat eller hade räknat med att få träffa dig. Hade faktiskt en disskution om det igår att jag kanske har blivit för van med att vara singel och är det för att det är bekvämt och visst det kanske är så men varför ändra på ett vinnande koncept?

Men för att svara nyfiken på sin fråga om vad jag gör när ensamheten trycker på och jag saknar någon (för visst någon gång så händer det ju). Jag har två alternativ när det händer:

1. Träffa dina vänner. Det kan vara allt ifrån att bara träffas på kvällen och kolla på film ihop eller dela på en flaska vin och sjunga skiten ur dig på Singstar till att boka något kul, längre evangemang, som en resa. Åk och hälsa på folk, ta några dagar ledig och hälsa på syster/bror/kompis eller någon annan du inte har träffat på länge.

2. Gör allt för dig sälv som du inte hade gjort om du hade en sambo som störde hela tiden. Ta på dig dina absolut fulaste myskläder som du inte ens skulle vilja visa för din mamma, köp en gigantisk godispåse och tryck i dig så mycket du vill utan att ha någon som påpekar hur mycket du äter. Hyr en sån där film som du vet att ingen annan skulle tycka vara bra och som du ljuger om när någon frågade vad hyrde för film. Jag älskar till exempel Disney filmer (fast det är i för sig inget att skämmas för) och alla slags high school filmer med B-skådisar du kan hitta.

En sista sak som jag kan tillägga är att mina vänner är A och O i mitt liv. Utan de skulle jag inte ha hälften så roligt som jag har nu och mitt singelliv skulle inte alls kännas så tillfredställande som det gör!

Som ni vet: Jag är singel men inte ensam!



                                    

Lite inspiration, tack!

Tack för alla upp piggande kommentarer (IRONI).

Jaja jag känner mig i alla fall mycket piggare nu. Är ledig idag och har hunnit med ett varv runt strömmen, mycket skönt det piggar upp vem som helst. Hade hoppats på sol idag så att man kunde sola lite men i brist på den riktiga få man gå och lägga sig under en fejk ikväll. Istället får jag satsa på att städa lite under dagen och senare träffa grannen och umgås lite med henne, det var ett tag sen.

Helt ärligt så händer det inte så mycket i mitt liv för tillfället. Inte så att jag vantrivs tvärtom jag trivs ganska bra men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Så släpp er kommentars torka och ge mig lite inspiration, snälla!



Ge mig lite feedback!!!


Gör mig glad!

Seg dag. Seg måndag. Tråkigt väder och alla verkar ha haft ont huvudet. Tur att dagen nästan är slut. Har nog aldrig varit såhär trött förut.

Kan ni inte skriva något till mig som livar upp mig litegrann?




Den här bilden livar upp mig litegrann i alla fall.... Jag leker Akilles (inte med utan jag föreställer honom) efter en sjukt kul kväll!



Det är bara att inse fakta.. fast jag inte vill!

Ush jag är jätteledsen. Men det går inte att bortse från fakta längre. I veckan måste jag ta bort mitt hår. Det har lossnat för mycket så det ser inte bra ut längre. Fast jag kommer sakna det enormt, jag verkligen älskar att ha långt hår. Jag kommer att sätta in nytt igen måste bara hitta ett bra alternativ. Jag hoppas att jag hittar ett snart. Buhuhuhuhuhu......



Jag kommer gråta floder när jag tar ur det...

Är det Marre eller en duracellkanin?

Oj vilken energi jag har haft idag. Helt sjukt. Som värsta duracellkaninen. Lika lite som jag fick gjort igår lika mycker fick jag gjort idag. Fast dagen började inte så bra, den började med att jag sov till 12.40. Jag fick en chock när jag vaknade för jag brukar aldrig sova sålänge. Jag hatar dessutom att sova sålänge för jag tycker det är så onödigt att sova bort halva dagen + att jag aldrig kommer kunna somna ikväll. Men bara för att ta igen att jag redan hade missat så mycket av dagen så fick jag jordens energi och storstädade nästan hela lägenheten (har bara badrummet kvar). Så skönt att få det gjort! Har också hunnit med ett varv runt strömmen vilket inte var lika skönt. Eller det var skönt att få komma ut lite efter en och en halv dags isolering men under de här dagarna så har det varit en pollen explosion och jag glömde såklart ta en tablett innan jag gick. Så förutom att knappt få någon luft och en rinnande näsa så var det skönt.

Ett litet missöde med min städning var dock att Akilles var rädd för dammsugaren så han sprang och gömde sig under soffan igen. Vilket betyder att han sitter fast där nu. Och han fattar inte heller att han ska gå ut därifrån när jag lyfter på soffan så nu väntar jag på att Alec ska komma hem så att hon kan hjälpa mig. En får lyfta soffan och en får dra fram katten. Sen får jag nog spika igen hålen under soffan eller nåt så att han håller sig borta därifrån. Eller har någon något annat bra tips?


       


Ni ser likheterna va?

Uttråkad men inte trött

Jag visste att det inte var bra att sova på dagen för jag vet att jag aldrig kan somna på kvällen då. Jag har kollat på två filmer redan men känner mig ett inte ett dugg trött. Skulle kunna kolla tre filmer till innan jag skulle kunna somna känns det som. Uttråkad är jag också. Brukar oftast bli så på mina myskvällar. I alla fall om jag inte har gjort så mycket på dagen innan. Och det kan man väl inte påstå att jag har gjort direkt. Har varit lite sugen på att gå ut ändå men jag måste rädda rösten för att kunna att kunna jobba i veckan. Egentligen vet jag att borde gå till doktorn och kolla upp det här med att jag tappar rösten eftersom det händer så ofta nu men jag är rädd att han bara ger mig talförbud då för det har jag hört att man kan få och det kommer jag inte klara av. Inte bara det att jag gillar att prata (erkänner att jag gör det) men hur skulle det då gå att jobba? Inte alls faktiskt. Nej får passa på att vara tyst nu när jag kan och hoppas på det bästa istället.

Kanske om jag skulle passa på att städa lite nu när jag inte kan sova. En dammsugare kan väl inte låta så mycket?




Undrar vad alla gör nu? Har ni roligt?

Akilles vs Marre

Det på går en maktkamp i min lägenhet för tillfället. Det har nämligen visat sig att jag och Akilles har samma favoritplats i soffan. Så vem vinner? Söta Akilles med de bedjande ögonen eller jag med min pondus(?) och mitt makthavande begär? Må bästa och listigaste katt eller människa vinna! Fortsättning följer.....




Lillan har också hittat sin favorit plats....

Vad hände med hela dagen?

Så jävla onödig att lägga sig en stund på sin lediga dag och somna i två timmar! Så ofta är jag inte ledig så att jag kan sova bort halva den tiden. Jag som skulle städa idag. Har inte blivit sådär supermycket av det tyvärr. Fan. Dagarna går så sjukt fort jag fattar inte. Gick de verkligen såhär fort förr?

Solen har kikat fram också och självklart även partysuget. Men det blir inget med det ikväll. Måste vila rösten annars vet jag att den aldrig kommer bli bra igen. Speciellt inte om jag går ut och säkert får för mig att sjunga (skrika) med i varje låt. Känner mig själv lite för bra. Nej det får bli en liten promenad till godis butiken och videobutiken (som jag fortfarande inte fattar att man kalla VIDEObutiken, när ska vi bya till DVDbutiken) istället. Blir nog en bra lördag det med.

Vad ska ni hitta på?


                       


Gosedjur!

Ok jag måste bara säga en sak til. De är rätt gosiga också. Kolla bara på den här bilden. Sötnosar!


En dag som kunde ha börjat bättre

Den här dagen kunde ha börjat bättre. För det första så vaknade jag utan röst igen. Helt otroligt jag fattar det inte jag har tappat rösten igen! Var ju inte längsen jag gjorde det sist. Pratar jag för mycket eller är det nåt annat fel på mig? Får väl ägna de här två dagarna till att vara tyst och försöka få ordning på stämbanden.

Sen har vi den andra lite äckligare incidenten som har hänt. Jag sitter i soffan och känner för andra gången den här veckan en svag doft av kattbajs! Kollade under soffan men det fanns inget där och eftersom lukten försvann så tänke jag att det kanske bara var katterna som fes eller nåt. Tills jag går ut i hallen och ser det. Kattbajs! Kollar in i köket och ser bajs spår i mattan! Det har alltså fastnat på en av katterna och sen lostnat i hallen. Jag som hatar kattbajs! Så nu ligger mattan i tvättmaskinen (hoppas att min lilla maskin klarar av den, men jag var tvungen att bli av med det fort) och jag har skurat golvet. Har även krupit runt och luktat på andra ställen inklusive på katterna men jag känner ingen lukt så jag har nog fått bort allt. Men jag säger bara: Uuuääääck!

Akilles verkar i alla fall inte ha tagit någon skada av hans fångenskap under soffan. Han springer omkring och är hur glad som helst. Lillan har också fått lite extra energi sen Akilles kom fram så det är full fart här. Värre är att när de gör något de inte får och jag försöker säga till de så hör de mig ju inte eftersom jag bara kan viska fram ett "nej" tack vare mitt röstproblem. Jaja blir de för jobbiga så vet jag ju hur jag kan göra för att få de lite lugna. In under soffan bara :-)

Man går inte säkert någonstans!

Fan de har hittat en orm på en spårvagn så nu kan jag inte åka det längre heller! Kommer aldrig kunna gå på en vagn utan att få panik. Har redan svårt för att gå på toaletten eller duscha utan att få otäcka tankar. Samma sak om jag går upp på vinden eller ner i tvättstuga. Alla sådana ställen som jag någon gång har hört att man kan hitta de äckliga små krypen.

Varning:
Det är en bild på den ondskullsfulla varelsen i artikeln (om ni klickar er in till den). Hur lyckades hon då kopiera adressen dit om det var en bild där tänker ni säkert nu? Nej jag tittade inte på den. Jag höll handen för hela dataskärmen. Jobbigt att veta att den fanns är under men vad gör man inte för er.





Inte alltid så kaxig...

Är fortfarande frigiven

För er som undrar så fick jag inte fast någon på 112:an igår. Men shit vad många snygga poliser det finns! Det var ingen jätteröjig men kul kväll. Vi dansade nästan hela tiden och det gör jag faktsikt nästan varje gång jag är på Harrys. Måste betyda att de har bra musik där. Blev ganska sent men det gör inget eftersom jag är ledig i två dagar nu! Två underbara dagar som jag faktsikt inte har något inplanerat på. Tror jag hoppar över festandet den här helgen, känner att jag vill vara pigg även på söndag. Vill nog bara vara hemma och städa och pyssla, har inte gjort det på evigheter. Ska nog ta en myskväll imorgon. Kanske hyra en film. Låter bra va?!





Snygga bilder på oss från Tessans balkong..


Akilles har suttit fast i fem dagar!

Men gud ni kan aldrig gissa vad som har hänt! Jag har fått fram Akilles från soffan. Han har inte legat där för att han har varit rädd. Han har legat där för att han inte har kunnat komma ut!! Förstår ni vad hemskt, han hade fastnat under soffan alltså. Han har lyckats klämma sig in men inte ut. Jag har ju lyft på soffan men då har han inte kunnat komma ut och eftersom jag har varit själv så har jag inte kunnat både lyfta och dra ut honom samtidigt. Men nu ställde jag en tallrik mat en bit från soffan och när jag lyfte då så kom han fram. Jag mår jättedåligt nu. Jag har ju tänkt att kunde han komma in så kan han ju komma ut. Har ju trott att han var ute när jag inte var hemma. Jag som har längtat så mycket efter att klappa honom och har varit arg för att han inte kom fram, och så satt han fast. Jag hoppas verkligen att jag får vara kattvakt igen efter det här..

Nu ska jag gosa med Akilles jättemycket, och Lillan också såklart!


Sätt på blåljusen och spring och ta mig!

Ikväll är det en stor kväll i Norrköping. I alla fall för oss singlar. Det är både 112:an på Harrys (vip kväll för allt blåljus folk) och grabbhalvan. Vilket betyder att det kommer vimmla av en massa grabbar och uniformsmän. Kan inte bli bättre. Inget man missar så vi har samlat ihop gänget med singlar och en och en annan icke singel som ska ut och kolla läget. Börjar med en cider på Tessans balkong och sen blir det vidare utgång. Kul!


                       

Hehe brukar försöka hitta bilder som har någon slags koppling till inlägget... vet inte riktigt hur kopplingen blev här..

Krånglar Blogg för er med?

Är det någon mer än jag som har problem med att publicerade inlägg inte vissas förrän efter jättelång tid och då kommer alla på en gång? Börjar bli lite smått irriterad..

En plats som granne är ledig!

Har fått reda på att tydligen så ska både grannen under och grannen över mig flytta. Undrar om jag är en stökig granne? Ni som har följt mig ett tag vet ju att jag hade ett krig med grannen över mig förut men nu har hon blivit så bra så att hon inte stör mig överhuvudtaget. Och grannen under mig har aldrig stört mig. Hoppas att det flyttar in bra folk. Roligt folk. Kanske du är en rolig människa som vill bo granne med mig? Du får gärna vara lite partyglad men inte stökig och är du tjej så får du gärna ha en garderob full av snygga kläder och en massa härliga skor som jag kan låna. Är du en kille så får du gärna ha muskulösa armar och om du själv inte är intressant så får du gärna ha ett snyggt kompisgäng som gillar att hälsa på dig ofta. Känner du dig träffad? Hör av dig :-)


                   

                             Vill du bli granne med mig?

Nåt lever under soffan..

Nej nu luktar det konstigt under soffan igen. Men jag har kollat och det är inget där så jag undar vad det är som luktar. Kan det vara Akilles som har börjat ruttna? (obs:Tyra jag skojade bara) Jag har ju skurat ordentligt efter förra olyckan så nu vet jag inte vad det kan vara. Ikväll har jag i alla fall fått gosa med en tass, alltid något! Var tvungen att kolla så att han kan komma ut så att han inte har fastna där på riktigt men vad jag ser så ska han kunna klämma sig ut. Han kanske inte vet hur man gör? Men jag är rädd att jag klämmer honom om jag lyfter soffan och råkar tappa den eller nåt. Någon som har ett tips?

                         

Jag vill vrida tillbaka klockan!

Vad hände med sommaren? Jag var ledig i rätt vecka i alla fall. Längtar tillbaka till Ida och värmen. Och alla barnen. Saknar de redan! Hela veckan var så perfekt! Jag vet att jag tjatar om den men jag kan inte riktigt släppa den. Måste nog ta ledigt snart igen för att åka och hälsa på familjen Forsberg! Tur att jag har en grym sommar att se fram emot. För visst kommer den bli grym?! Jag känner det på mig. Och Ida du har inga ursäkter du måste komma hit du också!

                 

                                 Jag & världens sötaste Mille i solen!

Obs: Detta inlägg ska läsas med en nypa ironi!

Nehe det var visst inga smygfisar från katten under soffan jag kände. Det var visst en hel bajshög som låg där och osade. Fick alltså dra fram hela soffan för att plocka kattbajs och kura på morgonen. Hittills har det ju gått riktigt bra att vara kattvakt tycker jag!

En annan bra sak som har hänt idag är att mina nya snygga skor egentligen är små monster utklädda till löpardojjor och som tack för att jag har adopterat de på avbetalning har jag fått två blåsor på 4 respektive 3 cm var. Plågade igenom mig hela vägen till jobbet men på vägen hem fick jag ge upp och ta bussen efter att ha gått en fjärdedel av sträckan på en halvtimme, vilket vanligtvis brukar ta 10 min.  Envis som jag är så ska jag gå in de. Fast imorgon kanske de och mina fötter får vila så får vi göra ett nytt försök på torsdag.

Nu ska jag sova så att jag inte överväldigas av fler roliga saker idag! God natt!


Vad är det för lukt?

Nu när jag har köpt nya snygga skor så tänkte jag att jag skulle ta ett varv runt strömmen på morgonen eftersom jag börjar jobba 12 idag. Tyvärr så gav mig min nya snygga skor skoskav igår när jag gick till jobbet så att jag knappt kunde gå överhuvudtaget. Kände även att jag faktiskt behövde sova lite extra på morgonen eftersom jag är så sjukt trött efter bröllopet. Så det fick bli en liten sovmorgon istället. Känns som om jag kom med en massa bortförklaringar till att vara lat nu och det stämmer nog.. har lite dåligt samvete, men jag får ta igen det någon annan dag.

Om ni undrar hur det går med katterna så kan jag meddela att det går bra. Eller bra och bra vet jag inte i för sig för de har bosatt sig under soffan så jag ser de knappt. Lillan kommer fram i bland och kollar läget men henne få man ju aldrig klappa i alla fall. Akilles har jag inte sett sen han kom hit. Och nu börjar de komma en liten svag doft av kattbajs så jag börjar bli lite orolig. Hoppas de bara ligger och fiser litegrann. Lillan går på lådan det vet jag men Akilles vet jag inte. Han kanske har fastnat under soffan. Han är ju ingen liten katt han kanske inte kommer ut! Ska nog ta en liten check nu innan jag går till jobbet!

Ha en bra dag!



En singels bekännelse!

Åh jag längtar tillbaka till helgen! Håll i er nu alla ni som känner mig för nu kommer dagens chock: Jag skulle kanske kunna tänka mig att gifta mig någon dag. Jag har blivit lite smittad av stämmningen tror jag, jag som inte tror på äktenskap och adrig skulle gifta mig. Men det kanske inte är så dumt ändå. Det är kul med planeringen innan, möhippan, dukningen och för att inte tala om den stora dagen. En hel dag då man blir hyllad och får presenter och alla är glada och stämmningen är på topp. Ja. jag får nog ta och fundera lite på mitt ställnngstagande i frågan tror jag!



En rökt Marre

Så har man lyckats att göra något annorlunda idag med. Idag fick jag igång brandlarmet. Orsak? Jag försökte laga mat. Ett litet tips till alla er som har en brandvarnare hemma. Kolla innan ni sätter upp den hur man får den att bli tyst. För när det väl tjuter så är de ganska lätt att få panik om man inte hittar någon knapp att stänga av den med. Inte heller lätt att veta hur man får bort locket så det kan lätt hända att man sliter ner hela saken och drar ut batterierna. Frågan nu är: Hur ska man få ihop den igen? Lever i en dimma nu, bokstavligt talat för jag kan ju inte öppna några fönster eftersom jag har två katter här som har en förkärlek för att hoppa ut, oavsett hur högt det är (Akilles från tredje våningen och bröt båda frambenen och Lillan från andra och var borta en vecka). Ögonen rinner och gör ont och jag känner att jag börjar lukta inrökt bacon men så är det när man är fostermamma, man får sätta sig själv och all inredning som man får sanera senare i andra hand!




Känner mig lika rökt som jag var röd här... ehhh...


Glömde bort att jag är fostermamma!

Oj en liten rättelse på förra inlägget. Jag är ju inte alls helt själv i lägenheten. Jag har ju Akilles och Lillan (Tyras katter) här som ska bo hos mig den här veckan! Glömde bort det eftersom de är så tysta för tillfället men det lär ju ändra sig innan veckan är slut. Akilles har ju bott här förut och det är riktigt mysig att ha lite sällskap ibland!

                 

                                  Akilles & Lillan

Lite bröllopsbilder!

Så nu har jag fått in bilderna i datorn. Jag är lite arg för jag är fortfarande inte kompis med min kamera så en del bilder blev sådär.

Ush allt känns så tomt nu när det är över. Jag har ju varit hos Ida i nästan en vecka och det har varit fullt upp nästan hela tiden med både bröllopsplanering och barn. Desutom har det varit strålande sol hela tiden så vi har suttit ute i deras trädgård och haft det bra. Sen kom gårdagen och den var helt underbar och så idag är allt över och jag är hemma igen i min lägenhet i stan helt själv och det är alldeles tyst. Känner mig lite ensam. Ska faktiskt bli skönt att jobba imorgon så att man har lite att sysselsätta sig med.

Nu ska ni få se lite bilder!



Bruden, brudgummen, tärnan, bestman & bilen som vi åkte runt med till fotograferingen och kyrkan.



            


      




Några bilder från fotograferingen. De små är klickbara









Världens bästa toastmaster, Moa! Hon ordnande kvällen grymt bra!




Tärnan & bruden lite senare på kvällen och kanske lite mindre stilfulla....




Mitt hår som igår var väldigt fint och som jag nu ska försöka reda ut eftersom det inte är lika fint längre...

Det mäktigaste jag varit med om!

Nu har jag landat i Norrköping igen efter intensiv och rolig vecka med den mest fantastiska avslutningen jag kan tänka mig! Vilken dag, vilket bröllop, vilken fest! Jag överdriver inte om jag säger att dagen inte kunde bli mer perfekt än vad den var. Ida var så sjukt vacker, vädret perfekt och festen så grymt kul. Självklart så kunde jag inte hålla tårarna borta i kyrkan så jag stog framme vid altaret och tjöt för fullt. Redan när vi kommit fram så började jag känna att de kom men försökte tränga undan de litegrann. Det gick sådär. Sen så vände sig vi om och kollade ut över alla under tiden som Magnus kusin sjöng Ted Gärdestads "För kärlekens skull". Då var det totalt kört och jag stor böla. Som tur var så tyckte visst folk bara att det var rörande att jag grät, en del sa att det var då de såg det som de också började. Mäktigt var det i alla fall, har nog aldrig varit med om nåt liknande. När en person som betyder så oerhört mycket för en som Ida gör för mig så kan man inte bli annat en helt berörd i sådana situationer. Börjar nästan gråta igen när jag tänker på det.

Ni ska få se lite bilder sen men jag laddar kameran så ni får de efter det. Nu ska jag samla mig lite för jag är helt förstörd idag. Men jag berättar mer sen. Jag har tagit lite bilder från Idas kompis Mickans blogg sålänge. Vill se fler när ni väntar på mina så kan ni gå in hos henne och kolla.





Ida gifter sig idag!!!!!!!!!!!!!

För att citera mig själv:

Fy fan Ida ska gifta sig idag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Shit dagen D är här och det är strålande sol! Spännande! Kärlek till er alla!

Puss

Dagen innan dagen med stort B!

Oj vad mycket att göra inför ett bröllop. Men nu ska det mesta vara förberett och brudparet är på hotell i bröllops sviten så nu passar jag på att ta igen mig i lugn och ro med lite ostbågar och vin. Tanken var att jag skulle måla naglarna nu men klant som jag är så tog jag med mig fel nagellack så Moa kommer snart med ett som passar.

Ni kanske är nyfikna på vad som hände igår egentligen så jag kan dra lite snabba drag om gårdagen. För det första så sprang jag och Ida runt hela stan för att fixa allt det sista till bröllopet och vi lyckades tillslut men gissa om vi var helt slut efteråt. Ovanpå det så råkade vi hamna i en olycka. Eller vi var inte med i olyckan men vi hjälpte till. Det var en cycklist som körde in i en bil och flög in med huvudet före i bilen. Ingen stannade så jag bara hoppade ur bilen och sprang fram till henne. Tjejen var så chockad så att hon inte kunde andas så jag försökte lugna henne sen tog vi henne åt sidan tills abulansen kom. Hon fick nog en hjärnskakning tror jag. Man blir lite skakig när sånt där händer, det är otäckt! Min belöning var att brandbilen kom (har en fetisch för brandmän). Som alltid när jag blir nervös eller chockad så börjar jag skämta. Igår kom såklart kommentaren:

- Oj nu kommer brandbilen också. Inget ont som inte har nåt gott med sig.

Tur att det var lättsamma människor där med tanke på situationen. När vi skulle åka hem lite senare så hade ju såkart Ida tappat sin plånbok också. Det var en 11 årig kille som hittade den och ringde till henne och sa det. Tänk vilken kille! Jag blir så glad över sådana människor. I den åldern (och vilken annan som helst för den delen) kunde man bara skita i den och gå förbi men han tog sig tid att hitta ägaren. Han fick lite hittelön som belöning och blev superglad för det. Fler sådana tack!

Nu ska jag ta mig ett glas vin till och ladda om för imorgon. Det är ju en stor dag imorgon. Blir ingen uppdatering under dagen men på söndag får ni veta hur det gått och så får ni se lite bilder såklart!


Jag har vaknat på rätt sida

Vilket härligt sätt att vakna på morgonen. Först står Ida och skriker:

- Marie-Louise, jag ska gifta mig imorgon!


Bara där vaknade jag med ett leende för det är så spännande att hon ska gifta sig. Sen blev starten på dagen ännu bättre när Mille 3 år kom och sa:

- Du måste gå upp nu!

Sen kom han och gav mig en kram och så busade vi lite. Och det bästa av allt var när jag vände mig och såg att det är lika mycket sol ute idag också!


Det kommer bli en härlig dag idag med sol, lek med barnen och en massa bröllopsförberedelser som dukning och annat som hör till!

Hoppas ni får en lika bra dag!


RSS 2.0
Bloggtoppen.se